Champix ervaringen: het complete overzicht

In dit artikel geef ik Champix ervaringen weer gebaseerd op echte gebruikerservaringen. Deze champix ervaringen baseer ik op openbaar beschikbare informatie. Daarbij heb ik een uitgebreid aantal websites geraadpleegd. In totaal heb ik ruim 1.000 gebruikerservaringen geraadpleegd. De ervaringen heb ik onderverdeeld in verschillende aspecten. Zo beschrijf ik wat mensen vinden van de Champix resultaten. Ook geef ik aan wat de ervaringen zijn omtrent bijwerkingen van Champix. Verder lees je ervaringen over Champix gebruik.

Samenvatting van de Champix ervaringen

Champix ervaringenOver het algemeen zijn gebruikers erg tevreden over Champix. De Champix ervaringen scoren 4 van de 5 sterren op het gebied van effectiviteit. Gebruiksgemak scoort 4,5 sterren.

Dit betekent dat Champix mensen zeer behulpzaam is bij het stoppen met roken. De tabletten zijn makkelijk in te nemen.

Hoewel lang niet iedereen last heeft van bijwerkingen komen ze toch geregeld naar voren. Op het gebied van bijwerkingen scoort Champix 3 van de 5 sterren. Ongeveer de helft van de gebruikers ervaart bijwerkingen. De meest voorkomende bijwerking is misselijkheid.

Wat opvalt is dat de Champix ervaringen komen van gebruikers die jarenlang gerookt hebben. Champix is dan ook echt een soort van laatste redmiddel. Dit sluit ook aan bij de werkwijze die bijvoorbeeld huisartsen pretenderen. Eerst proberen om op eigen kracht of met andere hulpmiddelen te stoppen. Daarna is Champix Varenicline een optie, zeker in combinatie met stoppen met roken begeleiding.

Eerdere pogingen zijn mislukt en met Champix blijkt dat bijna 50% na afloop van de eerste kuur gestopt is. Later in de tijd neemt dit percentage af. Dit komt doordat er toch een groep mensen is dat weer gaat roken.

Mijn conclusie is dat Champix zeker effectief is. Voor sommige mensen zijn de bijwerkingen een obstakel en dit zal iedereen voor zichzelf moeten ervaren. Luister daarbij goed naar je lichaam.

Hieronder volgen meer details op de verschillende aspecten.

Ervaringen omtrent de effectiviteit van Champix

Met Champix willen mensen stoppen met roken. De vraag is of mensen hun doel behalen met Champix. Met andere woorden: is Champix effectief? Hieronder enkele Champix ervaringen die vaker terugkomen:

 • Na het gebruik van Champix al enkele weken gestopt;
 • Champix werkt geweldig;
 • Na een rook verslaving van 30 jaar nu een paar weken gestopt;
 • Vreemde smaak in de mond bij het roken;
 • Nauwelijks last van bijwerkingen;
 • Combinatie bewustwording, overtuiging, coaching en Champix werkt goed;
 • Af en toe nog trek in sigaret;
 • Gestopt met roken maar wel aangekomen in gewicht;
 • Na geruime tijd gestopt te zijn met Champix toch weer begonnen met roken.

Ik heb slechts 2 gebruikerservaringen kunnen vinden waarbij werd aangegeven dat ze geen enkel effect merkten.

De reacties van gebruikers zijn veelal gebaseerd op enkele weken tot maanden ervaring. Ervaringen op de langere termijn komen veel minder naar voren. Op de korte termijn blijkt zo’n 50% gestopt te zijn. Inmiddels weten ervaringsdeskundigen dat het percentage definitieve stoppers lager ligt. Zo is 44% na verloop van 1 jaar nog steeds gestopt met roken. Daarom wordt vaak aangeraden om nog een tweede Champix kuur te volgen.

Deskundigen geven aan dat het ontzettend helpt om gemotiveerd te beginnen aan de kuur. Dit verhoogt de kans van slagen aanzienlijk. Champix gebruikers bevestigen dit.

Mijn conclusie is dat Champix effectief is. Na de Champix kuur is bijna 50% gestopt met roken. Na verloop van tijd wordt dit percentage lager. Dit komt doordat mensen soms toch weer gaan roken nadat ze zijn gestopt met Champix. Dit risico kan verlaagd worden door een tweede Champix kuur te gaan volgen.

Champix ervaringen omtrent de bijwerkingen

De champix ervaringen wat betreft bijwerkingen beschrijft de verschillende bijwerkingen die mensen ervaren. Dit verschilt van persoon tot persoon. Bijwerkingen zijn vooraf moeilijk in te schatten. Hieronder enkele veel voorkomende bijwerkingen:

 • Misselijkheid;
 • Aangekomen in gewicht;
 • Vreemde dromen (wel grappig);
 • Levens echte dromen;
 • Stagerende stoelgang (na 1 week over);
 • Meer eetlust.

Bij een aantal mensen was de misselijkheid ondraagbaar. Deze mensen zijn gestopt met Champix. De Champix bijwerkingen verdwijnen vaak vanzelf na een aantal dagen. Volgens deskundigen strookt dit ook met de verwachting. Bijwerkingen treden vaak in de eerste week op. Na één week zijn de bijwerkingen meestal verdwenen of sterk verminderd.

Sommige internetforums beschrijven heftige bijwerkingen. Denk hierbij aan psychische klachten en een epilepsie aanval na gebruik van Champix. De officiële testinformatie (bron: lareb.nl) + apotheek.nl) bij dit medicijn geven echter aan dat dergelijke bijwerkingen zeer zelden voorkomen.

Dit betekent dat het bij minder dan 1 op de 100 mensen voorkomt. Bestel je Champix online en zonder recept van de huisarts dan dien je een vragenlijst in te vullen. Het is uiteraard belangrijk om de vragenlijst eerlijk in te vullen.

Heb je zelf bijwerkingen en maakt dit je bezorgd of angstig? Neem dan altijd contact op met je huisarts.

Mensen ervaringen soms bijwerkingen als gevolg van Champix. Meestal gaat het om algemene bijwerkingen als gevolg van het feit dat het lichaam geen nicotine meer binnenkrijgt. Bijwerkingen verdwijnen meestal binnen een aantal dagen .

Wat zijn de ervaringen omtrent Champix gebruik?

Over de Champix ervaringen wat betreft het gebruiksgemak kan ik vrij kort zijn. Die zijn bijna allemaal erg positief. Een aantal champix ervaringen wat betreft gebruiksgemak:

 • Champix makkelijk in te nemen;
 • Half glas water ruim voldoende om de tabletten in te nemen;
 • Vast tijdstip werkt goed om het niet te vergeten.

Het is belangrijk om Champix consequent in te nemen. Op de pagina over Champix gebruik kun je lezen wat te doen in het geval je bent vergeten om een dosering in te nemen.

Heb jij Champix ervaringen die je graag wilt delen dan kan dat (anoniem) via onderstaand reactieformulier.

Champix is voor de meeste mensen heel makkelijk in te nemen. 

Champix kopen online

Wil je graag Champix kopen dan kan dit veilig en zelfs zonder dat je langs de huisarts hoeft. Op de homepage lees je waarom Champix kopen online veilig en vertrouwd is. Je doorloopt een online proces waarbij een arts beoordeelt of Champix Varenicline voor jou veilig is. Het is een simpel proces waarbij je de volgende werkdag de medicatie thuis geleverd krijgt.

 

Champix kopen online (veilig & zonder recept)

 

Terug naar de homepage over Champix kopen.

 

Bronvermelding:

– https://www.mijnmedicijn.nl/verslavingsziekten/champix

– https://www.farmacotherapeutischkompas.nl/bladeren/preparaatteksten/v/varenicline

https://www.treated.com

 

Dit artikel voor het laatst voorzien van een update en controle op 29 november 2019.

Leave a Reply