Champix nederland

Champix is in Nederland geregistreerd als medicijn. Dit houdt in dat je Champix alleen via een apotheek en op recept kunt krijgen. Inmiddels kun je ook veilig online Champix kopen waarbij jou aanvraag beoordeeld wordt door een officiële arts. Deze arts stelt dezelfde vragen als de huisarts maar dan volledig online via een medisch consult.

Het voordeel hiervan is dat je niet naar de huisarts hoeft en toch 100% zeker weet dat Champix voor jou een geschikt en veilig te gebruiken medicijn is.

Champix gebruik in Nederland

Champix is in Nederland sinds 2006 beschikbaar. Champix is officieel geregistreerd onder de naam varenicline. Varenicline is een ontwenningsmiddel dat artsen voorschrijven als mensen het niet lukt om op eigen kracht te stoppen met roken. De varenicline is de werkzame stof in de Champix tabletten.

Champix is in Nederland al meer dan 10 jaar verkrijgbaar en heeft daarom zijn sporen al ruimschoots verdiend in Nederland.

Champix medicijnen zitten in Nederland niet in het basispakket van de zorgverzekering. Dit betekent dat je de tabletten zelf moet betalen en in principe geen vergoeding krijgt van de zorgverzekeraar. Vergoeding is alleen mogelijk in combinatie met een erkend stoppen met roken programma.

Champix wordt in Nederland veel gebruikt en de ervaringen van de mensen zijn over het algemeen erg positief. In Nederland zijn er nog steeds veel rokers maar het aantal mensen dat aangeeft te willen stoppen is groeiende. Niet voor niets zijn er veel verschillende producten te verkrijgen die kunnen helpen bij het stoppen met roken.

Denk hierbij aan nicotinepleisters, nicotinekauwgom maar ook de e-sigaret. Vooral de e-sigaret is de laatste tijd steeds populairder geworden. De meningen van deskundigen over de veiligheid van deze e-sigaret zijn verdeeld. Het lijkt er op dat de deskundigen het er wel over eens zijn dat je beter helemaal niet kunt roken. Dus ook de e-sigaret zou je het liefst achterwege laten als je gezond wilt leven.

Daarom is een middel als Champix een prima alternatief. Door de Champix te gebruiken krijg je minder zin in een sigaret en smaakt deze ook minder. Grote voordeel is dat je niet een ongezond alternatief voor het roken aanleert maar gewoon stopt met het ongezonde roken.

Champix wordt in Nederland voorgeschreven als andere hulpmiddelen om te stoppen met roken niet meer werken. Denk aan nicotinepleisters en de e-smoker. Dit wordt gedaan omdat er meer ervaring is met nicotinevervangers dan met het gebruik van Champix. Verder hebben nicotinepleisters geen bijwerkingen en deze kunnen bij Champix wel optreden.

Champix gebruik buiten Nederland

Champix wordt niet alleen in Nederland gebruikt. Champix is een officieel EU geregistreerd medicijn. Dit betekent dat in de rest van de EU ook mensen stoppen met roken middels Champix kopen. De vergunning om Champix op de markt te brengen is verleend aan Pfizer Limited welke gevestigd is in het Verenigd Koninkrijk. Pfizer is een waar begrip op de medicijnmarkt en heeft als doel de wereld gezonder te maken. Pfizer heeft ook een vestiging in Nederland. Om precies te zijn is Pfizer gevestigd in Capelle aan de IJssel.

Naast de EU wordt Champix ook gebruikt in de Verenigde Staten. Daar is Champix ontzettend populair medicijn om te stoppen met roken. In de VS wordt Champix Chantix genoemd.

In 2007 gebruikten in Europa ongeveer 900.000 mensen Champix en dat aantal is alleen maar gegroeid.

Champix kopen in Nederland

Op internet kun je via verschillende partijen en websites Champix kopen. Deze sites zijn niet allemaal even betrouwbaar en soms wordt Champix zelfs zonder recept aangeboden. Champix kan enorm helpen bij het stoppen met roken maar zorg er wel voor dat je zeker weet dat Champix voor jou veilig is en dat je de officiële Champix tabletten koopt.

Champix kopen in Nederland kan via onderstaande knop. Je bestelt dan geheel online via een betrouwbare website waarbij een arts eerst beoordeeld of Champix veilig is gezien jou medische situatie. Als Champix voor jou veilig is wordt je bestelling automatisch doorgestuurd naar de apotheek. De apotheek levert jou de Champix die je automatisch thuisbezorgd krijgt.

 

Terug naar de homepage over Champix kopen.

 

Leave a Reply