De Champix prijs is een vast gegeven aangezien het gaat om een recept plichtig medicijn. In Nederland is bij wet bepaald dat medicijnen nooit in de uitverkoop mogen zijn. Kortingsacties of andere voordeel acties zijn dan ook verboden. Er is echter wel een verschil tussen de Champix prijs via de huisarts en de online prijs van Champix. In dit artikel geef ik je meer inzicht welke prijzen er voor Champix momenteel gelden. 

Champix prijs bij online bestellen

In Nederland is het momenteel mogelijk om geheel online champix te kopen. Dit betekent dat zowel het recept als de bestelling van Champix in zijn geheel online kan worden afgewikkeld. Hiervoor is geen recept van de huisarts nodig. Aangezien het wel om een recept plichtig medicijn gaat zal een arts online beoordelen of Champix voor jou veilig is.

Indien je helemaal online wilt bestellen zijn er twee opties. De eerste optie is dokteronline.com. Dit betreft een officiële EU geregistreerde online doktersdienst die Champix thuis bij jou aflevert. De prijzen zijn echter niet direct zichtbaar op de website. Daarvoor is eerst registratie noodzakelijk. Daarom werkt champixkopenonline.nl samen met een andere online dienstverlener genaamd treated.com. Het proces van registreren en bestellen werkt daar veel simpeler.

De prijs van Champix is afhankelijk van de verpakking. Hieronder vind je een actueel overzicht van de Champix prijs per verpakking. De hieronder getoonde Champix prijs in inclusief kosten van de medicijnen, het online consult en de levering.

 

 

 

 

 

 

 

De startverpakking is het meest ideaal als je gaat beginnen met Champix. Met de startverpakking kun je de eerste 2 weken van de kuur afmaken. In het artikel over champix gebruik lees je meer informatie over welke hoeveelheden je moet gebruiken.

Naast Champix bestellen is het ook mogelijk om eenvoudig herhaal bestellingen te doen.

De prijs van champix via de huisarts

Naast online bestellen is het mogelijk om via de huisarts Champix voorgeschreven te krijgen. De prijs van Champix via de huisarts ligt lager dan de online prijs. Hoeveel dit precies scheelt is niet helemaal duidelijk. Wil je de officiële prijs weten van Champix dan kun je deze opvragen via de website medicijnkosten.nl. Je krijgt dan de prijs van Champix (Varenicline) exclusief afleverkosten te zien. Het is niet helemaal duidelijk hoeveel er nog bij komt aan afleverkosten als je via je eigen apotheek de Champix tabletten koopt. Wil je dit precies weten dan kun je altijd contact opnemen met jou apotheek.

De meest voorkomende aflevertarieven voor medicijnen zoals Champix zijn 6 euro (standaarduitgifte), 12 euro (voor eerste uitgifte) en 30 euro voor uitgifte buiten kantoortijden.

Verder zal de huisarts veelal aandringen op een combinatie van medicijn gebruik en een stoppen met roken programma/begeleiding.

Champix vergoeding door zorgverzekeraar

Om voor vergoeding van de Champix medicatie in aanmerking te komen moet je via de huisarts een stoppen met roken formulier aanvragen en invullen. In het kort komt het er op neer dat je een stoppen met roken programma gericht op gedragsverandering moet volgen om voor vergoeding door je zorgverzekeraar in aanmerking te komen.

De gedachte hierachter is dat stoppen met roken alleen lukt als je een verandering van gedrag weet te realiseren. Een stoppen met roken programma helpt jou daarbij. In de tussentijd kun je dan Champix tabletten gebruiken om jou te helpen bij het stoppen.

Vanaf 2020 wordt er geen eigen risico meer in rekening gebracht door de zorgverzekeraar indien je voor vergoeding in aanmerking komt.

Champix goedkoper gevonden, let dan goed op

Kun je online ergens Champix goedkoper kopen moet je goed opletten. Het is namelijk bij wet verboden dat medicijnen in de uitverkoop zijn. Ook korting of 2 halen 1 betalen acties zijn niet toegestaan. Kom je op een website die de Champix prijs met korting presenteert dan moeten alle alarmbellen afgaan. Bestel nooit Champix op kortingssites of sites die pretenderen zonder tussenkomst van een arts Champix te kunnen leveren.

Op deze website lees je in diverse artikelen over de gevaren van online Champix kopen via andere aanbieders. Champix is een receptplichtig medicijn en dat is niet zonder reden. Het is belangrijk dat een deskundige arts eerst vaststelt of Champix voor jou wel veilig is om te gebruiken.

Kun je dus Champix kopen zonder tussenkomst van een arts dan is dit ten zeerste af te raden. Ook al lijkt de prijs lager dan de prijs via deze website of via de huisarts.

Wil je veilig en helemaal online Champix bestellen dan kan dat via onderstaande knop. Op basis van een eenvoudig online proces doorloop je een online consult (vragenlijst). Deze beoordeelt een arts en indien er geen bezwaren zijn wordt de Champix meestal binnen 24 uur bij jou bezorgd. Het online proces duurt slechts enkele minuten.

Mocht de arts concluderen dat Champix niet voor jou geschikt is dan wordt het evenuteel betaalde bedrag binnen 3-5 werkdagen teruggestort op je rekening.

 

Champix kopen online (veilig & zonder recept)

 

Terug naar de homepage over Champix kopen.

 

Leave a Reply