Chantix kopen of champix kopen? Zijn er verschillen?

Chantix kopen kan alleen maar in de Verenigde Staten van Amerika (VS). Het is namelijk zo dat Chantix identiek is aan het product Champix alleen in de VS anders wordt genoemd. In dit artikel ga ik wat verder in op de ervaringen van Amerikanen met het gebruik van Chantix.

Ervaringen met Chantix kopen in de VS

Amerikanen zijn over het algemeen erg enthousiast over Chantix. Ik heb review informatie gevonden van 880 gebruikers. In de afbeelding die ik heb toegevoegd kun je zien dat Chantix gemiddeld een 8,8 scoort op een 10 punten schaal. De vraag is wat de Amerikanen precies vinden van Chantix. Wat zijn de voor- en nadelen en komen deze overeen met ervaringen in Nederland.

Chantix beoordelingen in de VS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat interessant is zijn de tips die de Amerikanen meekrijgen als ze starten met een Chantix kuur. Om de kans te vergroten dat je daadwerkelijk stopt met roken is het advies om:

  • Een datum te kiezen waarop je wilt gaan stoppen. Deze datum kan tot een week na de start van de Chantix kuur zijn. Echter kan de datum ook liggen tussen dag 8 en 35 van de kuur.
  • Informeer je sociale omgeving over jouw stoppen met roken plannen. Vertel ze wanneer je wilt stoppen en hoe je dit wilt gaan doen. Sociale druk kan net dat extra duwtje in de rug geven waardoor je stopt met roken.
  • Identificeer de triggers waardoor jij gaat roken. Probeer voor jezelf na te gaan welke situaties er toe leiden dat je wilt gaan roken. Dit kunnen situaties zijn zoals een cafe bezoek of een wacht moment op het treinstation. Probeer ook na te gaan welk gedrag en welke emoties leiden tot roken. Schrijf het voor jezelf op. Je zult merken dat dit enorm helpt om je eigen rookgedrag te doorgronden.
  • Leer zoveel als mogelijk is. Verdiep je in de feiten rondom een rookverslaving. Waarom raak je verslaafd, wat doet nicotine met je lichamelijk maar ook geestelijk. Het blijkt dat hoe meer je weet hoe makkelijk het is om te stoppen. Je kunt alles veel rationelere benaderen als je kennis hebt.

Ervaringen Chantix gebruikers komen overeen met ervaringen van Champix gebruikers

Amerikanen geven in het Chantix reviews het volgende aan:

  • Chantix is een hoogst effectief product dat je enorm helpt om te stoppen;
  • Door Chantix geeft een sigaret je geen voldoening meer;
  • Je drang naar een sigaret verdwijnt;
  • Geen wondermiddel maar helpt wel enorm;
  • Vooral de eerste week tot 1,5 week is zwaar;
  • Sommige gebruikers zijn al meer dan 10 jaar gestopt met roken.

Sommige gebruikers van Chantix hebben de kuur niet kunnen afmaken. Dit vanwege de bijwerkingen die zijn opgetreden. Er komen enkele reviews voorbij waarin mensen klagen over bijwerkingen. Bijwerkingen die mensen aangeven zijn: hogere bloeddruk, hoofdpijn en dromen.

Wat opvalt is dat ook de rokers die al 40 jaar verslaafd zijn kunnen stoppen doormiddel van Chantix. Er zijn ook reviews te vinden waarin mensen aangeven al jarenlang gestopt te zijn met behulp van Chantix. Veel wat oudere mensen die van alles al hebben geprobeerd om te stoppen vinden hun redding in Chantix.

Amerikanen gebruiken Chantix als medicijn en soms in combinatie met gedragstherapie

Net als in Nederland gebruiken veel mensen Chantix als losstaand medicijn. Toch is ook het Amerikaanse advies om de medicatie te combineren met gedragstherapie. Vooral wanneer niets lukt en zelfs Champix niet werkt is een combinatie met gedragstherapie aan te raden.

De doseringen en duur van de Chantix kuur zijn identiek aan die in Nederland. Je start de kuur door een datum in de toekomst te prikken wanneer je wilt stoppen met roken. Voordat je de datum hebt bereikt start je met het innemen van Chantix conform de instructie. Het gebruik start een week voor de stopdatum.

De Amerikanen waarschuwen eveneens voor de combinatie van grote hoeveelheden alcohol in combinatie met Champix.

 

Terug naar de homepage over Champix kopen.

 

Leave a Reply