Stoppen met roken in 2019: een goed voornemen

Het is weer tijd voor de goede voornemens. Een van de voornemens die met stip boven aan staat is stoppen met roken in 2019. Het lijkt een goed moment om te stoppen. Je mag bijna nergens meer roken en de overheid maakt het steeds moeilijker om aan sigaretten te komen. Stoppen is lastig en daarom kun je wel wat hulp gebruiken.

Roken wordt in 2019 nog onaantrekkelijker

De overheid maakt roken steeds minder aantrekkelijk. Sigaretten zijn ontzettend duur geworden en je mag bijna nergens meer een sigaret opsteken. Recent was er nog het bericht dat sigaretten en andere rookwaar achter slot en grendel moeten in de winkels. Alles om de jongeren van het roken af te houden en het de rokers moeilijker te maken.

De maatregelen over het niet meer mogen roken in de horeca zijn inmiddels steeds meer geaccepteerd. Dit komt mede door de hoge boetes die horecaondernemers riskeren als ze het rookverbod negeren.

Ook het project “de rookvrije generatie” komt steeds prominenter in beeld. Uiteindelijk moet het leiden tot een samenleving waarin roken niet meer normaal is. Hierin gaat de overheid steeds verder. Mag je niet meer roken in de kroeg of sportkantine nu zijn er zelfs plannen om het hele sportpark rookvrij te maken. Dit geldt ook voor openbare gelegenheden waar veel kinderen zijn. Denk aan pret- en attractieparken.

Hulpmiddelen bij het stoppen met roken

Om jou te helpen bij het stoppen zijn diverse hulpmiddelen voorhanden. Denk aan nicotinepleisters, e-smokers en medicatie zoals Champix en Zyban. Probeer eerst te stoppen op eigen kracht. Lukt dat niet dan kun je altijd nog overschakelen op hulpmiddelen.

Een sterk hulpmiddel is de e-sigaret. De discussie of deze al dan niet gezond is speelt niet meer zo. Deskundigen zijn het er wel over eens dat de e-smoker gezonder is dan roken. Rook je niet dan wordt het ook afgeraden om te beginnen met de e-smoker. Het zou een opmaat kunnen zijn richting de echte sigaret wordt beweerd.

Maar wat is nu de beste manier om te stoppen met roken in 2019?

De beste manier is om cold turkey te stoppen met roken. Dit betekent vanaf een bepaalde datum (bijvoorbeeld 1 januari 2019) niet meer roken. Stoppen met roken vergt een gedragsverandering en dat is best lastig. Zeker als je al jaren rookt is roken een way-of-life geworden.

Heb je al verschillende stoppogingen gedaan die allemaal mislukt zijn? Dan kun je overwegen om gebruik te maken van Champix. Champix zijn stoppen met roken medicijnen die de drang naar een sigaret wegnemen. Het is een effectief medicijn dat op doktersrecept verkrijgbaar is. Inmiddels hoef je voor Champix niet meer langs de eigen huisarts. Ook online kun je Champix kopen. Dit kan via een online doktersplatform. Weet je gesterkt met Champix en stop met roken in 2019!

Champix kopen online (veilig & zonder recept)

Leave a Reply